Turvehoito

Turvetta on käytetty terveyden ja kauneuden hoitoon yli 200 vuotta. Suomalainen hoitoturve on peräisin suoalueilta. Turve nostetaan 2-4 metrin syvyydestä, jossa siihen on vuosituhansien aikana kerääntynyt erilaisia bioaktiivisia aineita kuten humus- ja humiinihappoja. Hoidon yhteydessä nämä hapot pääsevät imeytymään solutasolle. Turve sisältää lisäksi runsaasti erilaisia mineraaleja, kuten magnesiumia, sinkkiä ja kuparia, jotka vilkastuttavat aineenvaihduntaa, pintaverenkiertoa ja puhdistavat elimistöä.

Turvehoito on keino rentouttaa ja puhdistaa koko keho. Hoidon aikana huoneenlämpöinen turveseos levitetään puhtaalle ja kuoritulle kostealle iholle, kääritään muovikalvolla ja huovalla. Turpeen vaikutusaika on 20-40 min. 

Turvehoito

Turvehoidot ovat perinteisesti lämpöhoitoja ja niitä on käytetty reumahoitoon, lihasjännitysten rentouttamiseen ja verenkierron vilkastuttamiseen.

Hoitoturve sopii kaikenikäisille. Sillä ei tunneta allergisoivaa vaikutusta. Terveelle ihmiselle turvehoito antaa energiaa, rentouttaa elimistöä, poistaa kuonaa ja nesteitä koko elimistöstä ja sisäelimistä. Se kosteuttaa ja pehmentää ihoa sekä kiihdyttää pintaverenkiertoa.

Hoito ei sovi sydänsairaille, verenpainetautia tai syöpää sairastaville eikä myöskään raskaana oleville.