Lämpöhoito

Lämpö aiheuttaa kudoksissa verenkierron vilkastumista, pintakapillaarien aukenemista, kudosvenyvyyden lisääntymistä ja lihasjännityksen laukeamista.

Pintälämpöhoidot

  • Lämpöpakkaus 
    Lämpöpakkaukset ovat lämmitysteholtaan parempia kuin lamput ja niillä saadaan paikallista, kosteaa lämpöhoitoa. Pakkaukset nostavat kudoksen lämpötilaa pari astetta 1 cm:n syvyydessä. Lämpöpaketit säilytetään kuumissa noin 60-70 asteen vesikattiloissa ja ne ovat aina käyttövalmiita. Lämpöpaketin ja ihon väliin jätetään pyyhekerros, jolla voidaan säädellä lämmön voimakkuutta. Hoitoaika 15-20 min.
  • Lämpövoiteita
  • Kaurapussi

Syvälämpöhoito

  • Ultraääni 
    Ultraääni annetaan hoitoalueelle äänipäällä, väliaineena joko geeli tai vesi. Pienillä arvoilla sykäyksinä annettuna se aiheuttaa ”mikrohierontaa soluille”. Suuremmilla arvoilla tuntuu lämpövaikutus. Äkillisiin kipuihin annetaan sykäyksinä ja kroonisiin vaivoihin jatkuvana. Tällä hoidolla päästään syvemmälle kuin pintälämpöhoidolla, jopa viiden senttimetrin syvyyteen. Ultraäänihoitoa ei voida antaa, jos asiakkalla on pahalaatuinen kasvain tai sydämen tahdistin.

Kylmä- ja lämpöhoidot tehostavat tai lievittävät hieronnan fysiologisia vaikutuksia ja niiden käytöstä sovitaan asiakkaan kanssa aina erikseen.